رب گوجه فرنگی چیست؟
رب گوجه فرنگی آسپتیک مخلوط غلیظ و غلیظی است که از گوجه فرنگی تازه تهیه می شود. برای تهیه رب گوجه فرنگی ساده، گوجه فرنگی های له شده را ساعت ها می پزند، سپس دانه ها و پوست آن را صاف می کنند، سپس مایع باقی مانده را برای مدت طولانی تری می پزند تا رب غلیظی به دست آید. رب گوجه فرنگی در سرتاسر دنیا طرفداران زیادی دارد که آن را به عنوان چاشنی و سس به غذاهای مختلف خود اضافه می کنند. اگر در خط فرآوری، تمام مراحل طبق استانداردها انجام شود، رب به اندازه کافی غلیظ و با طعم و رنگ طبیعی خود خواهد بود. همچنین خواص گوجه فرنگی مانند مواد معدنی و ویتامین C را حفظ می کند.

خط تولید رب گوجه فرنگی
روش تولید رب گوجه فرنگی در اکثر کارخانه ها تقریباً یکسان است. مراحل تولید رب گوجه فرنگی عبارتند از:
- انتخاب و دسته بندی: اولین مرحله برای تولید رب گوجه فرنگی انتخاب گوجه فرنگی است. گوجه فرنگی های رسیده و سالم از گوجه فرنگی های دیگر انتخاب و دسته بندی می شوند.
- شستشو و خشک کردن: گوجهفرنگیهای انتخابی با دقت با ماشینهای تمیز کردن شسته میشوند. سپس در هوا خشک می شوند.
- خرد کردن: پس از شستن و خشک کردن، گوجهفرنگیها را به دستگاه گوجهسکن منتقل میکنند تا به ذرات 3 تا 5 میلیمتری خرد شوند. پس از آن، گوجهفرنگیهای خرد شده را به مخلوط کن منتقل میکنیم تا له شوند و بیشتر خرد شوند تا یکدست شوند.
- Cool or Hot Break: رب گوجهفرنگی از قبل در دمای 65-75 درجه سانتیگراد برای پردازش خنککننده (CH) یا 85-95 درجه سانتیگراد برای شکستن داغ گرم میشود ( HB) پردازش هر دو به مدت 10-15 دقیقه. رب HB معمولاً برای انواع سس گوجه فرنگی و کچاپ از جمله رب گوجه فرنگی آسپتیک 28-30 درجه استفاده می شود، در حالی که رب CH برای رب کنسانتره در رب گوجه فرنگی آسپتیک بریکس 36-38 درجه بریکس استفاده می شود.
- حذف آب: در این مرحله تفاله گوجه فرنگی که شامل فیبر گوجه فرنگی، آب و دانه است، از طریق دستگاه تصفیه الک می شود. در نتیجه رب گوجه فرنگی نرم تر و نرم تر می شود. به طور معمول 95 درصد رب گوجه فرنگی از دو الک عبور می کند. و پنج درصد باقیمانده که از فیبر دانه و پوست گوجه فرنگی تشکیل شده است، ضایعات محسوب می شود.
- تبخیر: مرحله تبخیر مهمترین مرحله از فرآیند تولید رب گوجه فرنگی است. آب رب گوجه فرنگی تبخیر می شود تا زمانی که رب به غلظت و چگالی مطلوب برسد که به طور مداوم افزایش می یابد. فرآیند کامل تغلیظ و تبخیر در شرایط خلاء در دمای کمتر از 100 درجه سانتی گراد است.
- پر کردن آسپتیک: رب گوجهفرنگی مستقیماً به ظرف آسپتیک منتقل میشود، سپس از طریق خنککننده ضدعفونیکننده در بستههای از قبل استریل شده منتقل میشود. پس از بسته بندی، کنسانتره تا دو سال قابل نگهداری است.
در برخی از کارخانه ها رب گوجه فرنگی در شرایط غیراسپتیک بسته بندی می شود. در این صورت رب گوجه فرنگی پس از بسته بندی باید مرحله دیگری را برای پاستوریزه شدن طی کند. رب گوجه فرنگی برای پاستوریزه شدن گرم می شود، سپس قبل از تحویل به مشتری، تحت شرایط خاصی به مدت دو هفته کنترل می شود.

نحوه استفاده از رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی یکی از طعم دهنده های اصلی برای تهیه غذا است. رب گوجه فرنگی را می توانید در حین پخت به سوپ، خورش و هر نوع غذایی اضافه کنید تا از عطر، طعم و رنگ قرمز گوجه فرنگی لذت ببرید. رب گوجه فرنگی در بسته بندی های کوچک همراه با فست فودهایی مانند ساندویچ، پیتزا و برش های مرغ سوخاری در طعم های مختلف عرضه می شود. همچنین می تواند در کاری و غذاهای مبتنی بر گوجه فرنگی به خوبی کار کند.
از آنجایی که رب گوجه فرنگی به شکل بسیار غلیظ تولید و تهیه می شود، برای پخت هر غذا فقط یک یا دو قاشق غذاخوری کافی است، پس بهتر است باقی رب گوجه فرنگی را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. برای مدت طولانی تری برای اطلاعات بیشتر در مورد عمده فروشی میوه خشک کلیک کنید.
حقایق تغذیه ای
اگر خط تولید رب گوجه فرنگی شامل تجهیزات مدرن باشد و این فرآیند در شرایط خاصی انجام شود، ویتامین ها و مواد معدنی گوجه فرنگی در آن حفظ می شود. رب گوجه فرنگی حاوی:
است
- محتوای خوب ویتامین های C، E، B6، A و K
- یک منبع مهم لیکوپن
- کالری، کربوهیدرات و فیبر
- مواد معدنی مانند مس، پتاسیم، آهن و منگنز
قیمت
برای تعیین قیمت نهایی رب گوجه فرنگی، کیفیت و قیمت گوجه فرنگی تازه و نوع بسته بندی از عوامل تاثیرگذار است. در شرکت سیب نوش نازلو کنسرو رب گوجه فرنگی با قیمتی مناسب برای مصرف کنندگان در سراسر جهان عرضه می شود.
آخرین یادداشت
شرکت سیب نوش نازلو دسته های بزرگی از رب گوجه فرنگی آسپتیک بریکس 36/38 را در داخل بشکه های فولادی جدید تولید می کند. همچنین با استفاده از خط فرآوری گوجه فرنگی باکیفیت و پیشرفته، رب گوجه فرنگی کنسرو شده آسان باز را در ایران فراهم می کند. تولید انبوه رب گوجه فرنگی توسط تجهیزات پردازش تکنولوژیکی (تمیز کردن، چیدن، خرد کردن، خمیر کردن، تغلیظ و پر کردن) در یک محیط استریل، درام آسپتیک را با رب گوجه فرنگی پر می کند. قدرت رب گوجه فرنگی بریکس 36-38 و بریکس 28-30 بدون هیچ گونه افزودنی 100% اصل می باشد که 1-2 سال در دمای اتاق قابل نگهداری است. برای سفارش رب گوجه فرنگی طبیعی همین امروز با ما تماس بگیرید.